Настоятель МАФу МП у Києві погрожує голові Музею історії України прокляттям на сім поколінь

Піп Російської православної церкви Московського патріархату Гедеон, на якого оформлено зведений на фундаменті Десятинної церкви МАФ, написав листа гендиректору Національного музею історії України Тетяні Сосновській

Листа Сосновська розмістила на своїй сторінці у Facebook. 

Вона пояснила, що наприкінці квітня звернулася до Гедеона з листом, у якому просила демонтувати деякі розміщені ними об'єкти, щодо яких музей не давав дозволу на встановлення.

На це Гедеон відповів, що, мовляв, дзвіниця, церковний паркан та інформаційний щит там були встановлені ще 10 років тому як церковні атрибути. 

За його словами, вся територія, на якій збудовано храм, а також вся навколишня земельна ділянка, - "історично належать нам", бо звідси "поширювалося християнство на всю Київську Русь".

"У разі продовження вами умисних дій, спрямованих на розпалення релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження християнської честі та гідності...Ви та всі ті, хто чинить гоніння на УПЦ - закличе сам на себе і своїх нащадків родове прокляття до семи поколінь", - наголосив у листі Гедеон.

Зазначимо, раніше народний депутат Ігор Луценко написав у Facebook, що  Гедеон (Харон Юрій Самуїлович) виявився громадянином Росії та розмістив фото копії його паспорта. 

Сьогодні в Окружному адміністративному суді о 3-тій годині почалося засідання щодо скасування реєстрації вказаного МАФу РПЦ Московського патріархату. Попри це, засідання довелося перенести на 20 вересня, адже на нього не з'явилися представники МАФу.