Вчені розшифрували древній лист "черниці, одержимої дияволом". Що там написано

Через 300 років після написання черницею дивного листа, його нарешті розшифрували. Монахиня стверджувала, що була "одержима дияволом" коли писала його

Про це повідомляє The Times.

У цьому дивному листі сестра Марія Кроціфісса делла Концезіоне шифром з кількох мов написала, що Бога вигадали люди і що "ця система ні для кого не працює".

Вона була впевнена, що її рукою писав диявол, який вселився в неї в 1676 році. Історики кажуть, що вона втратила свідомість на вівтарі в Пальма-ді-Монтекьяро, а перед тим кричала, що диявол змушує її служити злу, а не добру. Лист було знайдено в монастирі на Сицилії, де монахиня жила з 15 років.

Вона говорила про те, що одного разу прокинулася і побачила на столі написаний нею лист, але вона не могла згадати, як і коли саме вона його написала.

Зрештою вченим з Катанії вдалося розшифрувати послання, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, яке використовують розвідслужби, щоб зламувати найскладніші коди.

Команда в Науковому центрі Ludum використовувала програму, яку вони знайшли у "даркнеті". "Ми чули про програмне забезпечення, яке, на нашу думку, використовується спецслужбами для корекції", - заявила директор Центру Данієле Абай Щоб розпізнати шифр було використано  латинь, давньогрецьку і рунічний алфавіт та арабську мову.

Група переклала 15 рядків листа і виявила, що вона обговорює відносини між людьми, богом і сатаною. 

Вони кажуть, що лист бурхливий і не цілком послідовний і зрозумілий.  Він описує Бога, Ісуса і Святого Духа як "мертві субстанції", і каже: "Бог вважає, що він може врятувати смертних".

В листі також йдеться, що Бог був винайдений людиною, додавши, що "ця система не працює ні для кого".

Інше речення називається: "Можливо, тепер Стікс є певним ", посилаючись на річку Стікс, яка відокремлює Землю та Підземний світ у грецькій та римській міфологіях.

Вчені впевнені, що жодного "діалогу з дияволом" у черниці, звісно ж, не було. Натомість вони підозрюють, що жінка страждала на шизофренію, а такий дивний код під час нападу їй вдалося написати завдяки тому, що вона гарно володіла багатьма мовами.