Ймовірний замовник замаху на Бабченка Пивоварник назвав себе агентом СБУ

У мережі з'явилося відео, на якому підозрюваний у замовленні вбивства журналіста Аркадія Бабченка В'ячеслав Пивоварник заявляє, що СБУ завербувала його у 2010 році

Відео оприлюднено у мережі YouTube.

У зверненні чоловік говорить, ще вчора перебував в українському місті Чоп, де зустрічався з родичами, але на нього здійснили замах.

"Був замінований вхід до мого будинку, де живуть мої батьки та вибуховий пристрій спрацював", - сказав він у своїй заяві.

При цьому від вибуху ніхто не постраждав, додав він.

Зазначимо, що згідно з повідомленням Національної поліції у Закарпатській області, вранці 12 вересня на одному з подвір'їв міста Чоп спрацював вибуховий пристрій.

На відео Пивоварник заявляє, що його завербувала СБУ 2010 року під позивним "Гайдамака".

"Я був завербований Олександром Скіпальським, який був головою Головного управління розвідки Міноборони, а також він був заступником голови СБУ", - сказав чоловік на відео.

Колишній генерал-лейтенант СБУ Скіпальський заперечив усе це, наголосивши, що з 2008 року перебуває на пенсії, інформує ВВС Україна.

"Я його не знаю. Я з 2008 року перебуваю на пенсії і (2010 року. - Ред.) вже не мав стосунку до служби", - сказав Скіпальський.

Читайте також: Олексій Цимбалюк: Бабченку довелося помирати двічі

Чоловік з відео стверджує, що саме за завданням СБУ проник у політичні та бізнесові кола Росії, а також мав налагодити співпрацю з місцевими спецслужбами.

"Увесь цей шум, пов'язаний зі списками журналістів, громадських діячів - це не що інше, як спецоперація СБУ, яка, по-перше має на меті спробу ліквідації російського опозиційного журналіста-блогера, аби продемонструвати російський слід", - сказав він.

Пивоварник додав, що у випадку загрози його життю, публікуватиме нові "компроментуючі матеріали".

Зазначимо, що організатор замаху на Бабченка Борис Герман теж на початку слідства та суду назвав себе агентом СБУ.