Силовики під час обшуків у Криму затримали двох активістів, третій - зник

Підконтрольні російській владі силовики проводять обшук у Бахчисараї, в будинку активіста об'єднання "Кримська солідарність" Османа Бєлялова, під час чого затримали ще двох людей

Про це повідомляє прес-центр "Кримської солідарності".

З'ясувалося, що силовики зранку проводять обшук у будинку активіста Османа Бєлялова, який займається соціально-побутовими проблемами сімей політв'язнів, а також активно бере участь в організації свят.

Зазначається, що під час обшуку Бєлялова не було вдома - він напередодні поїхав до Сімферополя у справах, однак не доїхав до місця призначення та не виходить на зв'язок.

"У Османа троє дітей: всі дошкільнята, наймолодшій - 2,5 місяця. Крім цього, на його утриманні зараз сім'я брата політв'язня Бєлялова Мемета, якого безпідставно заарештували та утримують в СІЗО. Літні батьки хворіють, у матері цукровий діабет, проблеми з тиском", - розповідають у групі. 

При цьому силовики встигли затримати Селіма Тейфукова та Ельдара Умерова, які знімали обшук на мобільні телефони. 

"Спочатку до хлопців підійшли співробітники поліції і попросили документи, і відразу ж, люди в масках затримали активістів, обмеживши їм свободу пересування. Зараз вони перебувають у силовиків", - підсумували у відомстві.