Українці назвали кандидатів у президенти, найбільш цікавих для Росії

Якби вибори президента України відбулися цієї неділі, два перші місця посіли б Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Серед політиків, в яких зацікавлена Росія, попереду Юрій Бойко та Вадим Рабинович

Такі дані опитування оприлюднив КМІС, Центр Разумкова та СОЦИС.

Як зазначається, серед всіх опитаних, за лідера "Батьківщини" - проголосували б 11% опитаних, за чинного президента Петра Порошенка віддали б свої голоси 7,1%, третє місце ймовірного перможця посідає шоумен Володимир Зеленський - 6,7%.

Крім того, на думку респондентів із запропонованих кандидатів з відривом переможцями називають також Юлiю Тимошенко (15,4%) та Петра Порошенко (13,4%). Далеко позаду інші кандидати, як Володимир Зеленський (3,8%), Юрiй Бойко (3,6%) та Анатолiй Гриценко (3,3%).

По кожному з політиків, скажіть, будь ласка, наскільки зацікавлена Росія?

В рейтингу тих кандидатів у президенти, в кому найбільше зацікавлена Росія, окрім лідера "Опоблоку" Юрія Бойка (46,5%), в першу трійку потрапили також лідер партії  "За життя" Вадим Рабінович (37,9%) та лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко (28,4%).

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі?

У парламент, згідно з даними опитування, першою трійкою пройшли б ВО "Батькiвщина" (12,5%), Партiя "Слуга Народу" Зеленського (8,6%)та "Громадянська позицiя" Гриценка (6,9%).

При цьому зазначається, що похибка опитування становить 1 %. А 27,5% опитаних взагалі не знають, за кого голосуватимуть або відмовилися брати участь в опитуванні. Крім того, серед названих кандидатів ані Зеленський, ані Вакарчук про готовність іти в президенти не заявляли.