В Україні лише 12% громадян готові брати участь у масових протестах, - опитування

Згідно з опитуванням, проведеним у вересні, лише 12% українців підтримують протестні акції та готві взяти в них участь безпосередньо

Про це свідчать результати опитування дослідницьких центрів Разумкова, КМІС та СОЦИС.
 
Як зазначається, на запитання, чи підтримуєте Ви проведення на даний час в Україні масових протестних акцій, 55,9 % сказали - "ні, не підтримують". 25,8 % заявили, що підтримують, але особисто не братимуть у таких протестах участь.
 
Тих, хто пiдтримує i готові брати участь у протестах особисто, виявилось 12,2 %. При цьому 6,1 % опитаних відмовились відповідати взагалі.
 
Крім того, людей запитали про те, як вони оцінюють нинішню ситуацію в Україні. 
 
Серед опитаних 66,6 % українців назвали ситуацію в країні напруженою. Вибухонебезпечною вважають  23,5 % громадян, стабiльною ситуацію в країні назвали 7,1 %, відмовились відповідати або не знали відповіді 2,9 %.
 
Також опитувані відповіли на питання :”Які проблеми Ви вважаєте найбільш актуальними за місцем Вашого проживання?”.

На першому місці опинився "воєнний конфлiкт на Сходi України” - 59,9%. Потім йдуть низький рiвень зарплати чи пенсiї (48,2%), пiдвищення тарифiв на комунальнi послуги (42,6%), пiдвищення цiн на основнi товари ( 28,0%), хабарництво i корупцiя у центральнiй владi (22,3%).

Також людей турбують вiдсутнiсть роботи, безробiття (21,4%), корупцiя у судах, полiцiї, прокуратурi (14,9%), соцiальне розшарування, прiрва мiж бiдними i багатими (11,7%) та неможливiсть отримати якiсне медичне обслуговування - 11,1%.

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 10005 респондентів. Середня тривалість одного інтерв’ю склала 23 хвилини.