Україні слід робити ставку на розпад Росії з середини, а не на Навального, - політолог

Україна повинна розраховувати не на "західників" або російських "демократів", а на позасистемні сили, такі як регіоналісти або рухи, які ставлять перед собою завдання здобуття суб'єктності

Це зумовлено тим, що такі знакові фігури російського опозиційного руху як, наприклад, Олексій Навальний, який формує порядок денний протестного руху в Росії, роблять дивні заяви, які не відрізняються від тих, що робить офіційна влада. Й водночас у складі РФ перебувають великі самостійні етноси, здатні на демонтаж імперії, вважає київський політолог Павло Подобєд.

Зокрема, він наголошує на необхідності звернути увагу на Поволжя.

"У моєму розумінні в Поволжі - повноцінних сім країн. Це Ерзяно-Мокшанія, яка складається з Ерзянь Мастор і Мокшань Мастор. Вони значною мірою штучно об'єднані в одну республіку. Ще дві фінно-угорські республіки - Удмуртія і Марій Ел. Також три тюркські республіки - Татарстан, Башкортостан і Чувашія. Вони являють собою сплячий клубок пасіонарної енергії. В першу чергу мова йде про тюркські регіони, в яких ця пасіонарність найбільш яскраво виражена. Саме вони можуть нас здивувати в певний момент. До цього моменту потрібно підійти підготовленими", - заявив Подобєд в інтерв'ю проекту Ідель. Реалії.

На його думку, Україна може стати майданчиком для національно-визвольних рухів народів Поволжя.