У Росії заявили, що Сенцов у "задовільному" стані

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова заявила, що ув'язнений у заполярній колонії український режисер Олег Сенцов, який голодує з 14 травня, перебуває у задовільному стані

Про це повідомляє російське видання "Интерфакс-Поволжье".

"Я перебуваю на постійному зв'язку з уповноваженим із прав людини в окрузі і з керівництвом регіону. Вони підтверджують цю інформацію", - сказала Москалькова.

Станом на 17 вересня Олег Сенцов голодує вже 127-й день. У Парижі на підтримку Сенцова запустили флешмоб - десятки людей, серед яких відомі французькі діячи мистецтва та інтелектуали, по черзі голодують перед посольством Росії в - кожен по одному дню.

Нагадаємо, Олег Сенцов голодує у заполярній російській колонії з 14 травня з вимогою звільнення Кремлем усіх українських політв'язнів. Мати Сенцова звернулася до Володимира Путіна з проханням помилувати її сина.

Після чергової кризи зі здоров'ям Сенцов погодився приймати 3-4 ложки поживної суміші на день. За словами адвоката Дмитра Дінзе, Сенцов практично не орієнтується в датах, його хотіли примусово годувати. Європейський суд з прав людини закликав Сенцова припинити голодування.

Пульс Сенцова уповільнився до 40 ударів на хвилину, в нього погано із серцем. 7 серпня Сенцов написав, що не збирається припиняти голодування. Сестра Сенцова написала, що його стан катастрофічний і він близький до смерті.

Понад сто європейських діячів культури закликали Росію звільнити Сенцова. Депутати Естонії, Латвії і Литви закликали ЄС домогтися звільнення політв'язня.

У Путіна відповіли матері Сенцова, що її син має сам звернутися з проханням про помилування.

Сенат США готує звернення до Держдепу і президента Дональда Трампа, Велика Британія вимагає негайно звільнити політв'язня. Під посольством РФ у Києві залишають листи та побажання Сенцову.

Сенцов написав заповіт на свою творчість, у нього нестача кисню в серці і мозку. Адвокат Сенцова заявив, що здоров'я політв'язня зазнало непоправної шкоди. У Європарламенті Сенцова номінували на премію Сахарова.