За останні 4 роки Росія видала Україні понад 90 правопорушників, - ГПУ

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що за останні 4 роки Росія видала Україні понад 90 правопорушників

РФ видала Україні осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, повідомляє Громадське.

"Серед них є вбивці двократної призерки Чемпіонату світу, є ті особи, які підозрювалися у вбивстві інкасаторів, у зґвалтуванні малолітніх і дуже-дуже багато резонансних злочинів", — наголосив він.

Єнін підкреслив, що існуючий механізм екстрадиції, зокрема з РФ, дозволяє притягнути до відповідальності людей, які вчинили тяжкі злочини в Україні.

Він додав, що Україна здебільшого видає Росії осіб, підозрюваних у вбивствах, пограбуваннях та інших злочинах насильницького характеру.

"Тут питання стоїть достатньо різко: або ми видаємо цих осіб Російській Федерації, або ми, мабуть достатньо безпідставно, будемо сподіватися, що зазначені особи відмовляться від типового для них заняття і не будуть тим самим займатися на території України", — резюмував Єнін.

Раніше очільник ГПУ Юрій Луценко повідомив, що Україна екстрадувала до Росії близько 100 осіб.