Як почувається Сенцов після 100 днів голодування. Джемілєв розповів на власному досвіді

Український політв'язень Олег Сенцов, який голодує з 14 травня, має постійно відчувати муки голоду

Про це розповів лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв в інтерв'ю BBC.

Джемілєв ще у радянські часи був одним з найвідоміших політичних в'язнів, який боровся за повернення кримських татар на батьківщину. Тому він, виходячи зі свого досвіду, зміг пояснити, як має почуватися Сенцов після 100 днів голодування. 

"Сенцов постійно відчуває голод, справжні муки голоду. Поступово відмовляють внутрішні органи. Навіть ця поживна суміш одразу в організмі всмоктується. Органи травлення фактично бездіють, тому вони поступово відмирають. Далі йдуть нирки, серце… страшно", - наголосив Джемілєв. 

За його словами, у такій ситуації багато залежить від фізичного стану того, хто голодує. Зокрема, люди з більшою масою тіла його сприймають набагато важче - вони буквально "тануть" на очах. 

Джемілєв додав, що політичні голодування зазвичай не розраховані на те, що вимоги голодуючих задовольнять, і той, хто голодує, сам це прекрасно розуміє. Вони просто роблять свій внесок у загальну справу.

"Перед власним голодуванням я все передбачив. Забезпечив доправлення дуже великого листа Андрію Сахарову, який опублікували. Моїм завданням (під час голодування) було те, щоб тема Криму і депортації нашого народу, вимога повернення на історичну батьківщину і порушення прав людини СРСР стали предметом широкого обговорення", - підсумував він.