Війна та репресивний апарат з'їдають 40% куцого бюджету Росії, - Шлосберг

Неймовірне збільшення кількості і повноважень силовиків, а також військові компанії в Україні та Сирії перенавантажують і без того слабкий державний бюджет РФ

Про це відомий російський опозиціонер, один з керівників партії "Яблуко" Лев Шлосберг заявив в ефірі щотижневої програми "Студія Захід з Антоном Борковським" на телеканалі Еспресо.TV.

"З точки зору силової складової російської влади - вона досягла максимуму в порівнянні з усім попереднім століттям. Якщо порівнювати роль силовиків в управлінні державою, починаючи з 1917 року, після Жовтневого перевороту, то вона зараз досягла в Росії в історичному контексті найвищого рівня", - зазначив політик.

Відповідно, змінилася й структура витрат держави.

"Щоб глядачам була зрозуміла картина: увесь федеральний бюджет Російської Федерації, власне, бюджет держави Росія становить понад 16 трлн руб., усі бюджети регіонів Росії разом з місцевим самоврядуванням - ще 16 з невеликим. І ось ця сума 32-33 трлн руб., які сьогодні є бюджетними грошима, це всі гроші, які сьогодні є в Росії", - наголосив Шлосберг.

За його словами, насправді то "дуже маленькі гроші".

"Це абсолютно недостатньо для такої країни як Росія. Проте, з цих грошей не відома нам сума, але ми розуміємо що йдеться про трильйони рублів, витрачається на воєнщину. У нас витрати силовиків, включно з армією, в бюджеті становлять 40%. У нас закриті статті бюджету, тобто безпосередньо секретні статті, це 17% (на момент затвердження, потім цифра може зміниться). І коли постає питання "Друзі, нам не вистачає на війну 2-3 трлн, де нам їх узяти?", відповідь є простою: "Як у кого? У холопів".

Саме тому, зазначив Шлосберг, доля державних пенсій в Росії зараз під питанням.