ГПУ проведе розслідування за фактом екстрадиції Тумгоєва

Генпрокуратура України проведе розслідування за фактом екстрадиції в РФ підозрюваного в участі у "ІД" у Сирії Тимура Тумгоєва

Про це у четвер, 20 вересня, повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook.

"Сьогодні до ЄРДР було внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тимура Тумгоєва до РФ та можливої наявності в діях службових осіб ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування", - написала Сарган.

За її словами, відповідне рішення генпрокурор Юрій Луценко ухвалив за результатами зустрічі із командиром 8-го батальйону УДА Андрієм Червнем та командиром батальйону імені шейха Мансура Муслімом Чеберлоєвським.

Луценко, зокрема, запевнив, що за фактом екстрадиції Тумгоєва буде відкрите кримінальне провадження, в ході якого Генеральна інспекція ГПУ спільно з ГСУ СБУ проведе всебічне та об’єктивне розслідування щодо ймовірних правопорушень з боку працівників ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ. 

«Якщо в результаті розслідування буде встановлено, що Т.Тумгоєв захищав Україну на Донбасі, то той, хто знав і приховав даний факт під час екстрадиційної перевірки, має бути покараний в рамках кримінального провадження», - зазначив генпрокурор.