У НАБУ зник телефон, вилучений у справі Онищенка

Національне антикорупційне бюро порушило справу про службову недбалість своїх співробітників під час розслідування так званої газової справи народного депутата Олександра Онищенка

Про це повідомляє "Судовий репортер".

У рамках розслідування так званої газової справи народного депутата Олександра Онищенка було проведено обшук у квартирі за місцем проживання особи.

Як вбачається у матеріалах клопотання, детективи вилучили мобільний телефон Iphone 6S, який було упаковано до сейф-пакету та, згідно з показаннями одного з детективів, залишено в службовому кабінеті НАБУ, де працювали основні слідчі групи.

Однак, за інформацією, викладеною у службовій записці в.о. керівника першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ цей телефон до детективів не надходив та серед оглянутих за участю спеціаліста речей не значиться.

Місцезнаходження телефону і його можливе використання іншими особами з'ясовує управління внутрішнього контролю НАБУ.

SIM-картка оператора мобільного зв’язку ПрАТ "Київстар", на яку вказав детектив Брушко С.М. під час складення протоколу обшуку від 16.02.2017р. є єдиною ідентифікуючою ознакою вилученого мобільного телефону.  Пізніше детективи НАБУ отримали доступ до інформації про подальші послуги отримані абонентом та тимчасовий доступ до інформації оператора "Київстар" стосовно ІМЕІ терміналу.