На Тернопіллі понад 200 людей потруїлось через розпилення агрофірмою хімікатів

У Тернопільскій області сталось масове отруєння жителів села Іване-Пусте Борщівського району через розпилення хімікатів агрофірмою з літака

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомила речниця головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Наталія Гресько.

Як зазначається, щонайменше 252 людей, 99 з яких - діти звернулись до лікарів зі скаргами про погіршення стану здоров'я.

"Усім мешканцям, які звернулися до місцевого лікаря були надані рекомендації та на даний момент вони перебувають на амбулаторному лікуванні за місцем проживання. На лікуванні в закладах охорони здоров'я не перебуває жоден з мешканців даного села після окроплення полів", - йдеться у повідомленні.

Наразі спеціалісти Головного управління здійснюють позапланової перевірки ТзОВ "Агрополіс" у м. Чортків. Вже виявлено ряд порушень, що були допущені при здійсненні вказаних обробок.

Зокрема, встановлено, що керівництво агрофірми порушило процедуру повідомлення органів місцевого самоврядування та населення. Також не були поінформовані завчасно і місцеві жителі. 

Зараз обробку полів ТОВ "Агрополіс" на території області призупинено до закінчення розслідування.