8 типових сніданків, які краще не їсти зранку

Пластівці з молоком, тости чи просто смузі: таку їжу зазвичай готують на сніданок. Однак експерти вважають, що їх краще замінити

Список продуктів, які не варто їсти зранку, склали на 24apteka.

Кукурудзяні пластівці

Такий сніданок - не найкорисніший та не найпоживніший. Оброблені пластівці містять мінімальну кількість клітковини. Натомість тут багато цукру і швидких вуглеводів. Через них виникає різкий стрибок рівня цукру у крові. З таким сніданком ви швидко зголоднієте, а настрій різко змінюватиметься.

Вівсянка швидкого приготування

Якщо ви звикли снідати пропареною вівсянкою або кашею швидкого приготування, пам’ятайте, що користі в них мало. У такій каші мінімальна кількість клітковини.

Смузі "з баночки"

Деякі продукти - апельсини, груші, хурму - не можна вживати натщесерце через високий вміст грубої клітковини і кислоти. Та особливо невдалим вибором на сніданок будуть магазинні смузі.

Фрукти і овочі у них містяться в невеликій кількості, необхідна консистенція досягається додаванням крохмалю, а приємний солодкий смак - величезною кількістю кукурудзяного сиропу.

Пончики

Пончиками можна поласувати у першій половині дня, однак снідати ними не варто. Вуглеводи, жир і цукор - не найкраща комбінація для початку дня. Якщо відмовитись від них не можете, врівноважте сніданок білковою їжею - звареним яйцем або сумішшю горіхів.

Тости

У такому сніданку немає білків. Від підсмаженого тосту ви не тільки не отримаєте користі, а й дуже скоро відчуєте голод.

Булочка з маслом

Смак дитинства, від якого так складно відмовитися. Але одна порція за калорійністю буде дорівнювати 4-ом шматках білого хліба. У цьому сніданку багато цукру, відсутній білок.

Енергетичні батончики

Батончики можна знайти в будь-якому магазині й ними можна швидко перекусити. Вони дають відчуття ситості, однак у вигляді сніданку вони корисними не будуть.

Йогурти

Незважаючи на стереотип про те, що йогурт - це ідеальний сніданок, все ж найбільш вдалий час для вживання йогурту - через кілька годин після сніданку або перед сном. Тоді продукт надасть найбільшу користь травленню.