Макрон запросив Лукашенка до Парижа, коли туди приїде Трамп, - ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка до Парижа на святкування 100-ліття завершення Першої світової війни

Про це повідомив депутат національної асамблеї Франції, президент групи французько-білоруської дружби Крістоф Лежен, передає білоруське видання UDF.BY.

За даними видання, на Лукашенка чекають у Парижі 11 листопада. Президент Білорусі свою участь поки що не підтвердив.

Загалом на міжнародну меморіальну церемонію біля Тріумфальної арки запрошено понад 120 високих іноземних гостей, серед них понад 80 голів держав і урядів країн-учасниць Першої світової війни, представників європейських інститутів, ООН тощо. Після церемонії високі гості снідатимуть у Єлисейському палаці.

Відомо, що церемонії вже погодився взяти участь президент США Дональд Трамп.

11 листопада у Франції відзначають День перемир'я між колишніми ворогами. У цей день в 1918 році було підписано Комп'єнську угоду про припинення військових дій між Антантою та Німеччиною у французькому регіоні Пікардія поблизу міста Комп'єн. Традиційно французький лідер відвідує Єлисейські Поля, щоб покласти квіти до меморіалу невідомому солдату перед Тріумфальною аркою. Святкування з керівниками всіх країн-учасниць війни заплановано вперше.