Не НЛО, а дитяче порно: стало відомо, чому ФБР таємно зачинило сонячну обсерваторію

6 вересня ФБР таємно закрило обсерваторію в штаті Нью-Мексико, не назвавши причин. З'ясувалося, що справа не стосується НЛО (як припускали конспірологічні теорії), а об'єкт запрацює 24 вересня

Як пише Washington Post, замість зелених чоловічків ФБР розслідувало справу про про дитячу порнографію. За попередньою версією, прибиральник обсерваторії використовував Wi-Fi для завантаження і поширення забороненого контенту. Зараз він заарештований.

Обсерваторія не працювала близько двох тижнів, і протягом цього часу вхід в приміщення палацу був заборонений усім співробітникам і відвідувачам, а на сайті установи з'явився напис "Сонячна обсерваторія тимчасово закрита".

Однак про причини закриття довгий час нічого не було відомо.  Раніше шериф міста розповів виданню NewsWeek, що на місці працювало ФБР і відмовилося говорити причини. Через відсутність пояснень щодо закриття обсерваторії з п'ятьма великими телескопами, місцеві жителі почали вигадувати конспірологічні теорії.

"ФБР відмовляється розповідати нам, що відбувається. Нас просили сприяти евакуації ", - сказав місцевий шериф Бенні Хаус виданню. "ФБР там було. Які їхні цілі ніхто не каже ".

В інших обсерваторіях тоді зазначили, що, безсумнівно, помітили б щось незвичайне біля закритої місцевості. До того ж, територія довкола обсерваторії все ще відкрита в радіусі більше милі, тож "конспірологам ловити там нема чого".

Але місцеві жителі все одно вважали, що обсерваторію могли закрити через висадку прибульців. За старою-новою легендою, саме в штаті Нью-Мексико в місті Розуелл в 1947 році нібито здійснив посадку НЛО, але це "звісно ж приховується американськими дерслужбовцями і силовими структурами". За словами керуючої обсерваторії Шері Ліфсон, "місцева влада знає про цю ситуацію і діє за вказівкою ФБР".

Уже з 24 вересня робота обсерваторії відновиться в звичайному режимі. При цьому на території закладу якийсь час буде працювати охорона, адже через ажіотаж навколо закриття на її територію спробували потрапити кілька людей. Крім того, асоціація очікує, що після відкриття в науковий центр буде додатковий приплив відвідувачів.

Директор обсерваторії Джеймс Макатір, коментуючи ситуацію для Washington Post, ще раз виключив версію про інопланетян. Таким же чином на питання відповів і офіційний представник ФБР Френк Фішер.