В Росії збираються відправляти туристів до Місяця. Нічого ще не готово, а ціни вищі, ніж у Маска

Російська корпорація "Енергія" планує відправляти до Місяця і на орбіту Землі космічних туристів

 Про це пише російське видання РІА "Новини".

Однак заявлена вартість польоту (вартість за один квиток) в росіян складе від $150-180 млн - в десять разів більше, ніж політ до орбіти на кораблях Blue Origin або Virgin Galactic.

За словами джерела видання, "Енергія" розробляє проект вже кілька років, проте точна дата запуску ракети поки не визначена. На кораблі будуть три місця - два для космічних туристів і одне для командира літального апарату.

На орбіту космічних туристів виведе ракета-носій "Союз-2" з кораблем "Союз-МС", а на Місяць - ракета "Ангара".

"Термін експедиції повинен скласти близько тижня. Корабель зможе облетіти Місяць в декількох сотнях кілометрів від поверхні", - додало джерело видання.

У 2017 році тодішній глава РКК "Енергія" Володимир Солнцев розповів, що в корпорацію звернулися кілька бажаючих здійснити обліт Місяця. Такий політ він називав реальним в 2021-2022 роках. При цьому на модернізацію "Союзу" під обліт Місяця було потрібне 500 мільйонів доларів.

Цікаво, що в Росії про турпольоти до супутника Землі згадали одразу ж після прес-конференції SpaceX, на якій глава компанії Ілон Маск розповів про запланований обліт Місяця на надпотужній ракеті BFR і представив першого космо-туриста, який здійснить цю подорож - японського мільярдера Юсаку Маезава.

Детальніше про майбутню подорож та особистіть Юсаку ви можете дізнаися в матеріалі "Перший турист до Місяця: кого Ілон Маск запустить у космос на найпотужнішій ракеті SpaceX".

Про вартість квитків до Місяця на своїй ракеті в SpaceX не розповіли, проте за чутками ці цифри принаймні в 4 -5 разів менші за заявлені в "Енергії".