27 вересня США передадуть Україні два патрульні катери, - ЗМІ

У четвер, 27 вересня, у Балтіморі відбудеться церемонія передачі Береговою охороною США Військово-морським силам України двох патрульних катерів класу "Айленд"

Про це повідомляє CNN.

США передають катери безкоштовно, але їх транспортування, підготовка екіпажів та інші супутні витрати покладені на Україну. Очікується, що в церемонії візьмуть участь віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макаллістер і президент України Петро Порошенко.

Представник Міністерства оборони США повідомив, що катери класу "Айленд" будуть передані Україні в межах програми Пентагону, що стосується надлишкового озброєння.

Патрульні катери класу "Айленд" - це швидкохідні патрульні катери, які будувалися наприкінці 80-х – початку 90-х років для Берегової охорони США. Можуть розвивати швидкість до 54,6 км/годину.

Особовий склад катера - до 18 моряків, зокрема три офіцери. На його озброєнні є автоматична артилерійська установка калібру 25 мм і два кулемети калібру 12,7 мм. Катер також обладнано радіолокаційною станцією, на його борту є моторний човен.

Передача патрульних катерів відбувається на тлі посилення російської агресії в Азовському морі.

Читайте також: Росія частково блокує порти в Азовському морі. Що з цим робити