Луценко позиватиметься на українські ЗМІ через "брехню про віллу на Сейшелах"

Генпрокурор Юрій Луценко звернеться до суду через низку українських видань, які поширили інформацію про те, що він нібито придбав віллу на Сейшелах

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Вона зазначила, що видання "Новое время", "Gazeta.ua", "Контракти", "Коментарі" та "РБК-Styler" передрукували "відверто замовну статтю з підозрілого сингапурського сайту". В останній йдеться про те, що Луценко нібито придбав віллу на Сейшелах за $5 мільйонів.

За її словами, ця інформація є брехнею і журналістам варто було попросити коментар у генпрокурора або у неї в цій справі. 

"Адвокати Юрія Луценка готують позови до суду за поширення брехливої інформації. І обов’язково буде вимагання компенсації за моральну шкоду. І кожна копійка буде перерахована на військові госпіталі. Передбачаю, що представники ЗМІ одразу залюбки звинуватять Луценка у тиску на пресу. Але якщо він не позиватиметься до суду, то як захиститися від такої нахабної брехні", - наголосила Сарган.

  • Нагадаємо, 4 вересня стало відомо, що суд надав ГПУ доступ до інформації з телефону головреда "Схем" Седлецької за 17 місяців.
  • Адвокати Седлецької 11 вересня подали апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва від 27 серпня.
  • Седлецька заявила, що генпрокурор Юрій Луценко запросив її на таємну зустріч для пояснення необхідності доступу до інформації з її телефону. У відповідь на пропозицію зустрітися у закритому форматі Седлецька запропонувала Луценку дати відкритий коментар у прямому ефірі. Луценко пояснив, чому доступ до телефону журналістки "Схем" довелося отримувати через суд.
  • ЄСПЛ заборонив українській владі доступ до даних з телефону головреда "Схем".