"Ні" дизельним двигунам: Porsche зосередиться на гібридах та електрокарах

В Porsche офіційно заявили про відмову від виробництва машин з дизельними двигунами

Як пише The Verge, надалі автовиробник випускатиме лише автівки на гібридних або електродвигунах.

За словами гендиректора Porsche Олівера Блюма, компанія не "демонізує дизель"  і вважає що він має важливе значення в усьому світі, хоча і ніколи не був великою частиною пропозицій компанії. Однак за останні роки ринок автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння сильно просів, тому компанія вирішила інвестувати в екологічні транспортні засоби.

За підрахунками компанії, оновлення дизельних двигунів обійдеться їм в приблизно 500 млн євро. Заводи Porsche припиняють виробництво дизельних модифікацій з моделей Panamera 4S Diesel і Macan S Diesel.

До 2022 року компанія подвоїть інвестиції в екологічні транспортні засоби, і до 2025 року "кожен другий новий автомобіль Porsche може мати електричний привід -  бути гібридним або чисто електричним".

Раніше Porsche в числі інших брендів, що входять до складу концерну Volkswagen, постраждав від "дизельгейта" - американське управління охорони навколишнього середовища звинуватило компанію в тому, що вона встановлювала на свої автомобілі програмне забезпечення, яке дозволяло отримувати занижені результати на тестах за рівнем викиду шкідливих речовин . "Криза з дизелем завдала нам багато клопоту", - каже Блюм.