Саме Росія відповідальна за збиття MH17. Волкер пояснив, чому

Російська влада несе відповідальність у катастрофі MH17 через окупацію Донбасу

Про це заявив спеціальний представник американського Держдепартаменту у питаннях України Курс Волкер в інтерв'ю "Еху Москви".

Говорячи про розслідування щодо падіння MH17, він зауважив, що тут все достатньо очевидно, адже зенітний комплекс, який збив літак, надійшов з регулярної російської військової частини.

"Він був доставлений з Росії на територію України, використаний для запуску з української території ракети, яка збила цивільний літак, а потім цей зенітний комплекс був повернутий на російську територію в російську військову частину", - наголосив Волкер.

За його словами, у цій справі не є важливим те, якої національності була людина, яка натиснула на пускову кнопку, і чи була вона громадянином Донбасу, або ж військовим ЗС РФ.

"Важливо те, що це російська одиниця військової техніки, перевезена в іншу суверенну країну під контролем Росії, використана там для запуску ракети, яка вбила всіх цих мирних громадян, а потім була вивезена з України. Відповідальність несе Росія через її вторгнення і окупацію цієї частини України", - підсумував Волкер.