Уряд має ухвалити рішення про підвищення ціни на газ на 23% до середини жовтня, - ЗМІ

Україна та МВФ підпишуть нову програму співпраці, але для цього нам потрібно виконати мінімум чотири умови

Після завершення місії МВФ, Україна не отримала жодної конкретики на рівні офіційних заяв. Співпраця між Україною та МВФ продовжиться, але очевидно, що наша країна не виконає на 100% підписану у 2015 році програму розширеної співпраці з кредитором EFF.

Сторони домовитися про нову, більш коротку, програму співпраці, пише Економічна правда з посиланням на власні джерела в уряді. Йдеться про програму stand-by на 12-15 місяців і на 5-6 млрд дол.

Такі програми виділяються для подолання кризових явищ, задоволення потреб країни у швидкому фінансуванні, вирішення проблеми з проведенням платежів. Максимальна тривалість stand-by- програм - 36 місяців.

Читайте також: Далі - без Данилюка

Та для того, щоб отримати кошти в межах нової програми, Україні потрібно виконати мінімум чотири умови, пише видання. Зокрема:

  1. Ціни на газ. Джерела ЕП повідомляють, що до 15 жовтня уряд повинен ухвалити рішення про підвищення ціни на газ на 23% від поточної ціни.

  2. Антикорупційний блок. За інформацією джерел видання, може йтися про перерозподіл функцій щодо перевірки електронних декларацій між антикорупційними органами на користь НАБУ.

  3. Збалансований бюджет. Це запорука будь-якої програми співпраці з кредитором.

  4. Реформа ДФС. "Підхід до її трансформації [ДФС - Еспресо] може змінитися, в тому числі — в напрямку реорганізації митниці та податкової як єдиних юридичних осіб", - йдеться у матеріалі.