В США стартап відкриє першу клініку з боротьби зі старінням

Медичний стартап Ambrosia Medical відкриє свою першу клініку в Нью-Йорку: він пропонує боротися зі старінням, переливаючи кров молодих людей старшому поколінню

Про це пише Business Insider з посиланням на засновника компанії Джессі Кармазіна.

Ambrosia Medical пропонує клієнтам переливати плазму (рідку частину крові) молодих і здорових людей за $ 8 тисяч.

На думку дослідників, завдяки цій процедурі можна уповільнити процес старіння. При цьому Управління по нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) вже давно схвалило переливання крові як медичну процедуру тож клініці не потрібні ніякі додаткові дозволи на свою роботу.

"Так багато людей зверталося до нас, і ми хочемо створити просту "систему очікування", - каже один із дослідників..

Наразі співробітники компанії розшукують ряд потенційних клінік в Нью-Йорку і організовують переговори з  інвесторами. Вони сподіваються відкрити об'єкт до кінця цього року. "Нью-Йорк був би чудовим місцем", - сказав Кармазін.

Ambrosia Medical кілька років проводила клінічні випробування своєї системи. Понад 150 людей у ​​віці від 35 до 92 років отримали 1,5 літра плазми від донорів у віці від 16 до 25 років. За словами доктора Девіда Райта, до і після переливання лікарі заміряли рівень гемоглобіну, лептину та інших біомаркерів в організмах учасників випробування.

Поки дослідження не опубліковані, однак Кармазін стверджує, що "їх можна назвати по-справжньому позитивними". Зараз в черзі на переливання плазми у компанії знаходяться понад 100 осіб.