Україна ввела санкції проти російських підприємств, що працювали з "ЛНР"

РНБО та Мінекономіки ввели санкції та обмежувальні заходи до окремих підприємств, які співпрацювали з окупаційною адміністрацією ОРЛО

Про це повідомила Служба безпеки України.

"Введено санкції щодо низки підприємств країни-агресора, у тому числі АТ "РЖД Логистика", ТОВ "Промкомплекспласт", ТОВ "Газголдер" та інших суб’єктів господарювання РФ”, - заявили у СБУ.

Згідно з повідомленням, низка російських юридичних і фізичних осіб уклали "зовнішньоекономічні угоди" з транспортними підприємствами, які працюють на окупованій території.

"На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску "Ізварине", "Довжанський" та "Червона Могила" Луганської митниці", - зазначається у повідомленні.

Крім цього, дані компанії намагалися налагодити бізнес з вітчизняними підприємствами на підконтрольній українській владі території.

"Своїми діями російські підприємства грубо порушують міжнародні норми і правила та є причетними до фінансового і матеріального забезпечення терористичних організацій на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що дії російських підприємств завдають збитки українській економіці. Санкційні заходи передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів по території України та інші обмеження.