Росія не надає документів про стан здоров'я Сенцова

Голова Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства повідомив, що стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова стабільний

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Омбудсмен заявила, що з Росії не надають жодних медичних документів, де зазначений офіційний висновок лікарів щодо стану здоров'я Сенцова. Вона зазначила, що наполягає на цьому вже давно, тому має великі сумніви щодо стабільності його стану.

"Я маю великі сумніви щодо достовірності наданої мені інформації і якості проведення медичного огляду. Оскільки в міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо", - написала Денісова.

Сенцов відмовився від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу, бо на нього тиснули психологічно і не надавали належної медичної допомоги. Вона зазначила, що наразі він знаходиться під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Сенцову продовжують давати харчову суміш та проводять щоденну інфузійну терапію ще з 8 червня.

"Сподіваюся, що найближчим часом РФ все ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров’я Олега", - написала омбудсмен.