Що сталося з аккаунтами на Facebook? Пояснення фахівців

16 вересня 2018 року Facebook помітив незвичайну активність одного з елементів функціоналу (функції View as), в результаті внутрішнього розслідування було виявлено комбінацію вразливостей, через яку невідомі отримали доступ до облікових записів щонайменше 50+ мільйонів користувачів. 27 вересня вразливості було закрито, одним з результатів стало вилогінювання значної кількості користувачів (близько 90+ мільйонів) з їх акаунтів

Про це на своїй сторінці повідомляє Лабораторія цифрової безпеки.

Якщо ж певний користувач не отримував жодних повідомлень і досі залогінений, то найімовірніше, він не входить у 90+ мільйони користувачів, які стали жертвою (50+мільйони) або могли стати жертвою атаки (інші 40+ мільйони).

"Наразі обсяг даних, що "витекли" з 50+ мільйонів акаунтів, достеменно невідомий. Розслідування інциденту триває, будемо тримати в курсі", - зазначають у Лабораторії.

Читайте також: Економіка уваги: чому власної стрічки у Фейсбук треба боятися як кишенькового злодія

Результати попереднього аналізу вказують, що доступ зловмисників до приватних повідомлень малоймовірний, але ця інформація може змінитись в результаті подальшого розслідування. 

При цьому на сьогоднішній день пароль змінювати не обов'язково, малоймовірно, що зловмисники отримали доступ до паролів.

Читайте також: Фейсбукгейт. Як соцмережа для знайомства студентів стала політичною зброєю

"Facebook уже замінив скомпроментовані ключі доступу, через які зловмисники могли отримати доступ, тому вам і довелось перелогінюватись у ваш акаунт", - наголошують фахівці.

Окрім того, вони рекомендують користуватися двохфакторною аутентифікацією (2FA).