Чепіга-Боширов отримав "Героя Росії" за участь у анексії Криму, - ЗМІ

Полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки, отримав звання "Герой Росії" за участь у захопленні Криму

Про це повідомило російське видання "Новая газета".

Виданню вдалося розшукати трьох колишніх солдатів та офіцерів, з якими служив Чепіга. Один із них підтвердив, що Боширов (прізвище, під яким чоловік їздив до Британії) - це і є Чепіга.

"Звання "Герой Росії" Чепіга отримав за Крим. На стелі біля пам'ятника Рокоссовському в училищі вибиті імена випускників, які отримали звання героя - там є Чепіга і полковник Олександр Попов, випускник ДВОКУ 1995", - розповів співбесідник видання.

Зазаначається, що звання "Героя Росії" Чепізі та Попову було присвоєно одним закритим указом президента РФ і саме за Крим. Попов командував загоном спецпризначення, а Чепіга на той час був у званні підполковника.

Співрозмовники назвали виданню три ключові спецоперації в Криму в лютому 2014 року: захоплення будівлі Ради міністрів Криму, аеродрому Бельбек, а також роззброєння бригади морської піхоти армії України у Феодосії.

Попов і Чепіга і були удостоєні звання "Героя Росії" за те, що всі три операції були проведені без кровопролиття. За відомостями співрозмовників видання, до військової академії Міноборони РФ Анатолій Чепіга вступив уже після анексії Криму - влітку 2014 року.