У "Новому курсі" Тимошенко є багато плагіату з Ляшка і російського економіста Глазьєва, - ЗМІ

Економічна програма Юлії Тимошенко "Новий курс" містить у собі плагіат з програм та стратегій Радикальної партії, скандального російського економіста Сергія Глазьєва та інших джерел

Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор VoxUkraine Борис Давиденко.

Він зазначив, що у "Новому економічному курсі" Тимошенко оприлюднено програму дій на 400 сторінок, однак справжнього контенту в ній на 30-50 сторінок максимум. А проблема полягає у тому, що в цьому документі є велика кількість плагіату, посилань на неіснуючі джерела та помилок.

"Наприклад, монетарна політика "курсу" - зі стратегії розвитку банківського сектора, яку два роки тому рухала команда Ляшка. Економічні устрої запозичили у одіозного російського академіка Глазьєва. Електронні послуги взяли слово в слово у Інституту стратегічних досліджень (який, до слова, завжди працює на чинного президента). І так далі і тому подібне", - наголосив Давиденко. 

Він також розмістив посилання на статтю VoxUkraine, де є посилання на скопійований з інших статей чи програм текст "Курсу", вказані помилки та неіснуючі джерела.

Зокрема, в документі зустрічаються скопійовані речення з "Вікіпедії", "Стратегії розвитку банківської системи", підготовленої Експертною групою Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності ще 2016 року, та Мінфіну

"Розділ 23 (земельні відносини) - практично повністю скопійованадоповідь аналітичного центру "Оптіма" від 2017 року. Зрозуміло, що і в "Нового курсу", і в цієї доповіді одні й ті самі автори, однак у країнах, де існують стандарти академічної доброчесності, таке запозичення називається самоплагіатом", - зауважують у статті.