У Раді підтримали зміни до закону про телебачення про протидію країні-агресору

2 жовтня комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради підтримав внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки

Про це повідомляє прес-служба комітету ВР.

Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері (№ 9068) за основу.

Законопроект розроблено з метою врегулювання питань, пов’язаних з протидією мові ворожнечі на телебаченні та радіо. Законопроектом пропонується видозмінити типи контенту, заборонені до трансляції телерадіомовниками.

Читайте також: NewsOne та "112": прокремлівські ЗМІ в Україні

Пропонується більш чітко ввести такі категорії забороненого контенту як "вислови, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України" та "термінологія, що суперечить закону «Про особливості держполітики із забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях".

Прийняття законопроекту кодифікує норми щодо накладення санкцій регулятором у сфері медіа, а також гарантує ефективнішу діяльність Нацради з питань телебачення і радіомовлення у сфері протидії інформаційним впливам держави-агресора.