Путін назвав Скрипаля "покидьком і зрадником"

Президент РФ Володимир Путін назвав колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, якого, як вважає Британія, росіяни намагались отруїти у Солсбері, "покидьком і зрадником"

Про це Путін сказав у середу, 3 жовтня, на пленарному засіданні Російського енергетичного тижня, повідомляє "РИА Новости".

"Що стосується Скрипалів і так далі - цей шпигунський черговий скандал роздувається штучно. Я переглядаю деякі інформаційні джерела. Ваші колеги проштовхують думку, що пан Скрипаль мало не правозахисник якийсь. Він просто шпигун - зрадник батьківщини. Розумієте, є таке поняття - зрадник батьківщини", - заявив Путін.

Він назвав Скрипаля "просто покидьком", зазначивши, що чим швидше закінчиться інформаційна кампанія навколо нього, то краще.

"Ви хочете сказати, що ми ще якогось бездомного там отруїли чи що?" - прокоментував президент РФ слова модератора засідання, який згадав, що від того ж нервово-паралітичного газу, який нібито використовувався в замаху на Скрипаля, є й інші постраждалі.

"Я іноді дивлюся на те, що відбувається навколо цієї справи, я просто дивуюся: приїхали якісь мужики і почали цькувати безхатьків там у вас у Великій Британії. Що за маячня? В фірмі з очищення вони працюють, ні?" - додав Путін.