Бідний пакистанець дізнався про $280 мільйонів на своєму рахунку. Але гроші не отримав

52-річний продавець морозива з Пакистану Мухаммад Абдул Кадір з'ясував, що на його рахунку 283 мільйони доларів. Але гроші так і не отримав

Як пише The Guardian, чоловік дізнався, що на його банківському рахунку знаходиться 2,3 мільярда рупій, коли його викликали на допит в Федеральне агентство розслідувань.

Чоловіка викликали минулого місяця, коли влада розслідувала масштабну аферу за участю десятків підроблених банківських рахунків. Їм вже вдалося знайти 77 рахунків оформлених на людей з низьким достатком, через які переводилися мільярди пакистанських рупій.

"Я найбільший невдаха у світі", - сказав Мухаммад в телевізійному інтерв'ю. "Коли я дізнався про величезну суму, її більше не було". Гроші, ймовірно, конфіскувала влада.

На допиті Кадір заперечував, що банківський рахунок належить йому, не дивлячись на те, що він був зареєстрований на його ідентифікаційну карту.

Він пояснив представникам агентства, що не зміг би підписати угоду на переказ грошей, тому що не вміє писати. Чоловік також додав, що якби мав такі грощі, не став би жити в таких умовах.

19 вересня його викликали на допит вдруге, і чоловік запросив скептично налаштованих чиновників перевірити стан свого будинку. "Навіщо мені вести це жалюгідне життя, якщо у мене є мільярди на рахунку?" - сказав він.

 

Кадір заробляв на життя, продаючи морозиво і отримував близько 500 пакистанських рупій на день. Тепер батько двох дітей не може повернутися до роботи, адже місцеві жителі постійно знущаються над ним.  "Люди почали насміхатися, кажучи: Подивіться, як мільярдер продає морозиво", - розповів чоловік виданню.

Мати Кадира побоюється, що інформація про велику суму може залучити бандитів, і порадила йому не працювати протягом якогось часу.