Сенцов пояснив у листі, чому припиняє голодування

Засуджений Росією український режисер Олег Сенцов припинить голодування з 6 жовтня через погрозу примусового годування

Про це повідомила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко на сторінці у Facebook.

"Дінзе підтвердив, що з завтрашнього дня Сенцов припиняє голодування. Це особисте рішення Олега, він написав заяву про припинення голодування", - заявила вона.

За її словами, невідомо точної інформації про його стан здоров‘я. Але українські лікарі готові виїхати до Сенцова, якщо буде дозвіл Москви. Вона зазначила, що Україна готова негайно забрати Сенцова в обмін на будь-кого з росіян, засуджених в Україні за важкі злочини.

Крім того, російське видання "Новая газета" опублікували фотографію листа Сенцова, у якому він пояснює причину припинення голодування. Згідно з листом, його хочуть примусово годувати.

"У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також що почалися патологічними змінами у внутрішніх органах, в самий найближчий час до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки йому загрожує. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити свою голодовку з завтрашнього дня, тобто з 6.10.18.

145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів…

Слава Україні!

Олег Сенцов. 5.10.18"