Україну та Румунію хочуть з'єднати мостом через Дунай

Український та румунський береги Дунаю хочуть з'єднати автомобільним мостом, який стане частиною європейського маршруту Е87 (Одеса-Варна-Анталія)

Про це повідомляє "Думская".

Відповідні передпроектні пропозиції презентували президенту Петру Порошенкові та прем'єру Болгарії Бойко Борисову. Презентація пройшла на трасі Одеса-Рені біля розвилки на Болград.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Варивода, орієнтовна вартість проекту - 243 млн євро. Міст зведуть між українською Орловкой і румунської Ісакча, де багато років намагаються побудувати поромну переправу. Довжина споруди становитиме 1050 метрів (ширина річки в цьому місці - 930 метрів). З української сторони планують обладнати в'їзний та виїзний термінали і спільний пункт пропуску.

"З ремонтом траси Одеса-Рені вантажопотік по ній виріс в рази, а міст збільшить його в десятки разів", - прокоментував начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області Олег Варивода.

Пізніше Порошенко зазначив, якщо зробити міст платним, тоді на його будівництво можна взяти кредит у Європейському банку реконструкції та розвитку.