Жителька Костянтинівки допомогла врятувати дитину, скориставшись мобільним додатком "Поліція 102"

Мобільний додаток "Поліція 102" дає змогу повідомити в поліцію про подію, свідком якої ви стали, в форматі смс-повідомлення з можливістю додавання фото. Одне смс здатне врятувати чиєсь життя. Загалом за майже півтора роки роботи додатку функцією "повідомити про правопорушення" скористалися понад 500 громадян

"Нетверезий чоловік веде за руку маленьку дівчинку, вдягнену в літній одяг при 10 градусах", - таке тривожне повідомлення разом з фото отримали поліцейські через мобільний сервіс. На місце було спрямовано наряд. 

Оперативно прибувши на повідомлення від небайдужої жінки, поліцейські зупинили чоловіка зі змерзлою дитиною. З’ясувалося, що матір залишила свою 5-річну донечку на п’яного знайомого, а сама пішла гуляти. Чоловік вийшов з дівчинкою на вулицю, не звертаючи уваги, що вона одягнена не по погоді - в майці та легкій спідниці, розповідає відділ комунікації поліції Донецької області.

Співробітники поліції розшукали матір та повернули малечу додому. Як виявилося, в оселі панує безлад та нічого їсти. До садку дитина не ходить. Встановлено, що родина перебуває на обліку соціальної служби.

За невиконання батьківських обов’язків ювенальні поліцейські склали відносно жінки протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення та дали термін на усунення недоліків.

Через кілька днів поліція знову навідалася до порушниці, аби перевірити умови виховання дитини. Цього разу у будинку було прибрано та приготована їжа. Співробітники ювенальної превенції й надалі контролюватимуть ситуацію в родині.

Довідка

"Повідомити про правопорушення" - не єдина функція мобільного додатку. У ньому також є кнопка екстреного виклику: одне натискання - і на місце негайно прибуде наряд поліції. Програма сама вирахує, де ви знаходитеся. За період роботи сервісу поліція прийняла 260 таких викликів.

Окрім того, громадяни активно користаються функцією перевірки автомобілю за держномером - чи не викрадений він. Також 79 осіб встановили "батьківське піклування", яке дозволяє дистанційно контролювати безпеку дитини.

Також з додатку можна дізнатися останні новини Нацполіції та залишити відгук про якість роботи поліції за зверненням заявника.

Нагадаємо, мобільний додаток "Поліція 102" був запущений у травні 2017 року. Максимально простий у користуванні, він призначався у першу чергу для безпеки дітей. Також викликати поліцію за його допомогою можуть люди з порушеннями слуху та мовлення.

Зараз мобільним додатком користуються близько 3,5 тис.людей.

Завантажити мобільний додаток  можна тут.