Зниклий голова Інтерполу залишає посаду. Що сталося

За даними Інтерполу, його президент Мен Хунвей, який вважається зниклим у Франції, написав заяву про відставку з посади

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на офіційну заяву відомства.

"У неділю, 7 жовтня, в Генеральному секретаріаті Інтерполу в Ліоні, Франція отримала (заяву, - ред.) про відставку Мен Хунвея як президента Інтерполу, рішення набуває чинності одразу", - йдеться в заяві Інтерполу.

У відомстві зауважили, що наразі цю посаду очолить представник Південної Кореї Кім Чен Ян, а нового президента мають призначити під час зустрічі 18-21 листопада в Дубаї.

Тим часом відомство Китаю у боротьбі з корупцією повідомило, що  Мен Хунвей знаходиться під слідством з боку Національної наглядової комісії та підозрюється у порушенні закону. Іншої інформації щодо причин затримання чоловіка Китай не надав. 

Це стало першою офіційною заявою китайської сторони після ятого, як у п'ятницю дружина голови Інтерполу заявила, що той зник після того, як поїхав з Франції минулого місяця. Таким чином, востаннє родина спілкувалася з  Хунвеєм 25 вересня.

Зазначимо, що Хунвей також є високопосадовцем з питань безпеки в Китаї та має понад 40 років досвіду в галузі кримінального правосуддя, особливо в питанні контролю над наркотиками, боротьби з тероризмом, імміграції та прикордонного контролю. Він також займає високу позицію в Комуністичній партії країни.