ГРУшник Петров брав участь у захопленнях місцевих рад на Донбасі, - Bellingcat

Оперативні працівники ГРУ були "безпосередньо залучені" в захоплення місцевих рад і створення загонів так званої самооборони навесні 2014 року на сході України

Про це повідомляє The Independent.

За даними Bellingcat, ці оперативні працівники ГРУ були "безпосередньо залучені" в захоплення місцевих рад і створення загонів так званої самооборони навесні 2014 року.

Можливо, що Мішкін був залучений до організації втечі Януковича до Росії, але у розслідувачів немає доказів щодо цього. Також Чепігу і Мішкіна можна назвати тими, хто розпочинає військові конфлікти, як це було наприклад в Південній Осетії.

Як зазначили розслідувачі, ГРУ в останні 20-30 років виконувало роль універсального магазину у глобальних намірах російської влади. Йдеться про наміри військового та шпигунського підбурення.

У своїй останній публікації Bellingcat розповідає про деталі біографії Мішкіна.

Він народився 13 липня 1979 року в селищі Лойга в Архангельській області. Мішкін ходив там в дитячий сад і школу, а через декілька років його сім'я переїхала в сусіднє селище Ломоватка, де його батько працював директором комбінату.

У 1995 році Мішкін переїхав в Петербург і через два роки поступив у Військово-медичну академію імені Кірова в Петербурзі, де проходив навчання на факультеті, що готує лікарів для військово-морського флоту.

До початку вересня 2014 року Мішкін був офіційно зареєстрований за адресою Хорошевське шосе, 76, де знаходиться штаб-квартира ГРУ (там же був зареєстрований і Чепіга). Восени того ж року вони отримали від держави стометрові квартири в Москві: їх ринкова вартість складала 24 мільйони рублів (у Мішкіна) і 30 мільйонів (у Чепіги). The Insider відмічає, що нагородження квартирами тому, хто отримав звання Героя Росії - стандартна практика.

Розслідувачі у пошуках Мішкіна використали бази даних автострахування і онлайн-сервіси перевірки інформації про машини - за допомогою їх вони з'ясували, що Чепіга в травні 2018 року продав свій "Мерседес" людині на ім'я Олександр Мішкін. Фотографія його прав знайшлася у базах страхових компаній, що були злиті в інтернет.