ДПСУ спростувала брехню росіян про "рекордну" кількість туристів в окупованому Криму

Показники перетину адмінмежі в напрямку Криму залишилися на рівні 2017 року, а у напрямку України ця кількість має тенденцію до збільшення на 3%

Про це повідомляє прес-службі Державної прикордонної служби України.

Прикордонники спростували твердження російських окупантів про рекордні 6,1 млн туристів у Криму, з яких близько 1 млн - українці.

"Аналіз результатів оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України свідчить про відсутність тенденції до збільшення відвідування анексованого в 2014 році півострова Крим", - повідомили у відомстві.

Прикордонники зафіксували протягом 9 місяців 2018 року лише 2 млн перетинів громадянами адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом. При цьому, українці перетинали адмінмежу до окупованого Криму 996 тис. разів і ця кількість залишилась на рівні 2017 року.

Водночас, у напрямку материкової України ця кількість зафіксована на рівні 1,011 млн разів і має тенденцію до збільшення на 3%.

Крім того, упродовж туристичного сезону з травня по вересень 2018 року на адмінмежі з окупованим Кримом зафіксовано лише 1,4 млн перетинів, з яких 690 тис. разів громадянами України в напрямку півострова і 713 тис. разів з Криму.

"Аналіз пропускних операцій у 2015-2017 роках показує сталу тенденцію до зменшення пасажиро-транспортного потоку і відвідування громадянами окупованого півострова", - йдеться у повідомленні.