Луценко розповів, коли Україна та США ділитимуть $220 млн Лазаренка

Екс-прем'єр Павло Лазаренко у жовтні повинен надати відповідь щодо своїх умов укладення угоди зі слідством, яка дасть змогу поділити $220 млн, що знаходяться під арештом

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко у середу, повідомляє "Укрінформ".

"Громадянин Лазаренко до другої половини жовтня має дати відповідь американській владі про готовність укласти угоду зі слідством", - сказав він.

Луценко зазначив, що однією з умов укладення угоди Лазаренка зі слідством є закриття відносно нього економічних кримінальних справ в Україні. Крім того, українська сторона заявила про свої претензії на відшкодування суми, яка походила з України.

"Як тільки Лазаренко скаже "так", Україна і Америка зустрінуться і приймуть рішення стосовно узгодження розподілу. Після цього нам доведеться підписати якісь документи, якими ми знімемо українські арешти. Зараз арешти на активах лежать американські і українські", - пояснив генпрокурор.

Він сказав, що наразі під арештом перебуває близько 220 млн доларів. Частина грошей Лазаренка повинна відійти США, інша частина Україні і ще частина - іншим п'ятьом країнам, у банках яких знаходяться заморожені кошти Лазаренка.

"Це достатньо складна робота, але 75 відсотків її ми пройшли",- резюмував Луценко.