Бурбак відвідав форум українців в іспанській Мурсії

У суботу, 13 жовтня 2018 року, голова фракції "Народного фронту" у Верховній Раді, очільник міжфракційного об’єднання "Зовнішня трудова міграція" Максим Бурбак зустрівся з українськими заробітчанами у Мурсії (Іспанія)

За його словами, йшлося про форум, організований Спілкою (українських) асоціацій Іспанії КРАІ+ під головуванням Лариси Пономаренко, написав політик на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Вимкніть світло в Борисполі. Як Україна страждає без робочих рук

"У співвітчизників море різнопланових питань: оформлення пенсій, адміністративні послуги; сприяння щодо культури й освіти в Іспанії. І це, в більшості випадків, не питання великих бюджетних витрат - наші люди багато чого самі фінансують і організовують. В Іспанії, як і по всьому Заходу, українці користуються повагою і сприянням місцевої влади. Після форуму ще більше переконався, що зовнішня трудова міграція потребує особливої уваги держави. Українці в Іспанії активно підтримують нашу ініціативу зі створення єдиного органу виконавчої влади щодо зовнішньої трудової міграції", - зазначив Бурбак.

Читайте також: Українців стає все менше. Що нас чекає: мігранти чи забуття

На форумі він перебував разом з Михайлом Басарабом з "Інституту актуальних досліджень" та з програмним директором "Карітас Україна" Григорієм Селещуком. Також у форумі взяли участь дипломати України в Іспанії й представники місцевої влади Мурсії.