У Києві горіла будівля нового телеканалу Мураєва

У Києві горіла будівля, де, за повідомленнями, може розташовуватися новий телеканал народного депутата України Євгена Мураєва (позафракційний, колишній член політради позапарламентської проросійської партії "За життя", перед тим колишній член "Опозиційного блоку")

Про подію повідомив із місця пожежі політик Євген Червоненко, який є одним із ведучих телеканалу NewsOne, передає Радіо Свобода.

Читайте такожNewsOne та "112": прокремлівські ЗМІ в Україні

Він, за його словами, був там, щоб знімати рекламний ролик разом із креативним продюсером каналу Євгеном Дудником.

"На очах займається новий телеканал Мураєва, де йде ремонт. Довелося згадати, що до МНС мав стосунок, і організувати виведення людей", - написав він у Facebook і оприлюднив фотографію себе разом із Мураєвим прямо біля місця пожежі.

Як уточнює Інтерфакс-Україна, йдеться про приміщення на території київського електротехнічного заводу "Транссигнал".

Під час пожежі ніхто не постраждав.

ДСНС для гасіння було задіяно 7 одиниць техніки та 30 пожежників.

"Горіло безпосередньо в приміщенні каналу", - сказав пізніше Мураєв в ефірі каналу "112".

Довідка

Мураєв відомий за рахунок своїх різко антиукраїнських заяв. Така ж риторика лунає й на близьких до нього ресурсах.

Як встановили журналісти програми "Шустрова LIVE" телеканалу Еспресо.TV, проросійська політична діяльність Мураєва, у т.ч. пов'язані з ними ЗМІ (зокрема, канал NewsOne), фінансується наближеним до Путіна московським олігархом Олегом Дерипаскою. Після цього у Верховній Раді закликали розслідувати джерела надходження коштів на NewsOne.

При цьому екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов стверджував, що це він здійснює управління каналом.

5 жовтня Мураєв заявив про продаж каналу NewsOne народному депутатові від "Опозиційного блоку" Тарасові Козаку, який вже не один рік входить до найближчого оточення кума російського диктатора Віктора Медведчука.

Як наголошують експерти, саме Медведчук в кінцевому рахунку забезпечує політичне "прикриття" каналам "112" та NewsOne, де часто виступають колишні високопосадовці часів Януковича.