Вчені знайшли найдавнішого равлика: йому 99 мільйонів років

Палеонтологи виявили древнього представника равликів, який чудово зберігся протягом 99-мільйонів років у бурштині

Як пише Business Insider, м'які тканини знайденого равлика старіші за раніше знайдені вченими на 70 мільйонів років.

Вчені знайшли равлика в М'янміі віднесли до сімейства Cyclophoridae. Його залишки датували крейдяним періодом, а отже він повзав в один період з життям тираннозаврів, трицератопсів і велоцирапторів.

"Бурштин володіє дивовижною якістю консервації, зберігаючи тіла в такому стані, ніби вони були спіймані буквально вчора", - каже палеонтолог Джеффрі Стілвел з Університету Монаша в Австралії.

Найімовірніше равлик була ще живим, коли потрапив у пастку. Про це свідчить витягнута форма тіла і бульбашка повітря, що утворився в районі голови.  

"М'які частини равлики дуже розтягнуті, і це може свідчити про безрезультатну спробу втечі", - пишуть дослідники. "Поховання в смолі заживо могло б пояснити виражене спотворення в збережених м'яких тканинах". Зараз равлик доповнив колекцію Інституту палеонтології ДЕКС в Чаочжоу, Китай.

Науковці виявили найбільшу стопу динозавра: Як з'ясували вчені, скам'яніла стопа, виявлена ​​в 1998 році в США, є найбільшою стопою динозавра з відомих на даний момент.

Також науковці знайшли рештки найдавнішого динозавра-гіганта і розповіли, яким він був. 

Завдяки комп'ютерному моделюванню вчені з'ясували, що астероїд, який викликав вимираннядинозаврів, заповнив атмосферу сіркою і вуглекислим газом.

Французькі і бельгійські вчені виявили новий вид динозаврів, в яких були масивні щелепи, схожі на ножиці. Вчені виявили в колекції музею в німецькому Ганновері найбільшу серед відомих на даний момент викопну морську рептилію

У Чилі дослідили рештки "динозавра-Франкенштейна", який складається з частин тіла непов'язаних між собою видів.