Кількість загиблих від урагану "Майкл" зросла до 33 людей

Найпотужніший ураган на континентальній частині США забрав життя 33 людей

Про це повідомляє видання USA Today.

Уряд повідомив ще про 7 смертельних випадків у Флориді, враховуючи округ Бей. Сумарно кількість жертв у Флориді 23 людини.Це на додаток до, щонайменше, 10 жертв від шторму в інших місцях Півдня.

Один за одним мешканці Мексико Біч, одного із найбільш постраждалих районів від урагану, повертаються додому, аби вперше подивитися, що трапилось із їхніми домівками. Для багатьох із мешканців це стало справжнім шоком.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що понад 124 500 споживачів у штаті Флорида в Панхандлі залишаються без електроенергії. Понад півтори тисячі людей досі знаходяться у притулках. Також почали відновлювати роботу мобільного зв'язку.

Рятувальні групи закінчили пошукові роботи першого етапу і розпочали другий етап у сильно пошкоджених містах Панама-Сіті, Келлоуей, Лінн-Хейвен і Мексика-Біч.

Згідно з останніми офіційними повідомленнями, рятувальники евакуювали 1,602 людини до тимчасових сховищ і повідомили, що 16,678 людей в безпеці на місці.

  • Як повідомлялося, ураганів побільшало через потепління Атлантичного океану.
  • Шторм "Майкл" увійде в історію як третій найпотужніший удар по материковій частині Сполучених Штатів за всю історію офіційних спостережень після того, як він досяг узбережжя в середу з силою урагану четвертої категорії, постійна швидкість вітрів якого становила 155 миль/год – усього на 2 милі/год менше, ніж іконічний статус п'ятої категорії.
  • 16 жовтня повідомлялося, що щонайменше 19 людей загинуло через цей буревій, тисячі людей зникли, десятки тисяч людей залишилися без електроенергії.