Рада відмовилась скасувати постанову про санкції щодо "112 Україна" та NewsOne

Верховна Рада відмовилася скасувати постанову, в якій просить РНБО застосувати санкції до телеканалів "112 Україна" та NewsOne

Про це передає Еспресо.TV.

Проект постанови підтримали 57 народних депутатів.

Проект постанови про скасування рішення Ради від 4 жовтня "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" був внесений нардепами від фракції “Опозиційний блок” Олександром Вілкулом та Нестором Шуфричем.

"Постанова відхилена і я невідкладно підпишу постанову нашу, яка була прийнята", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Раніше петиція про припинення мовлення телеканалів "112 Україна" і NewsOne на сайті Верховної Ради зібрала достатньо голосів для того, щоб її розглянули нардепи.

4 жовтня парламент підтримав постанову про звернення до РНБО "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Відповідно до документа, РНБО пропонують ввести санкції проти ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТВ "Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години". Всі компанії пов'язані з каналами 112 Україна" і NewsOne.