Швейцарія заявила про активізацію російських шпигунів

У Швейцарії невпинно зростає шпигунська активність російських агентів

Про це заявив на прес-конференції директор Федеральної розвідувальної служби Швейцарії Жан-Філіп Годен, передає Reuters.

"Я не можу розповісти численні подробиці про дії Росії в Швейцарії, але очевидно, що активність вище, ніж раніше", - сказав Жан-Філіп Годен.

Читайте також: Валіза, вокзал, Росія: як цивілізований світ підтримав Британію

Керівник розвідки Швейцарії зробив таку заяву після двох інцидентів за участю ймовірних російських агентів, які намагалися проникнути на швейцарські об'єкти.

"Я не можу сказати, про яке число шпигунів йдеться, але воно значне. Звичайно, у мене багато даних, але я поділюся ними з моїми колегами, а не із засобами масової інформації", - додав Годен.

Годен зазначив, що Швейцарія цікавить російських шпигунів, зокрема, через велику концентрацію в країні, зокрема в Женеві, міжнародних і неурядових організацій. Цілями російських шпигунів, за словами швейцарського розвідника, можуть бути і спортивні організації - Міжнародний олімпійський комітет тощо.

"Відмінність сьогодення у тому, що росіяни намагаються діяти проти нашою чутливою інфраструктури, це - червона межа", - наголосив Годен.