Омелян пообіцяв українцям потяги Hyperloop за 5-10 років

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у найближчі 5, максимум - 10 років в Україні відбудеться запуск надшвидкісного поїзда за технологією Hyperloop

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми слідкуємо за прогресом. Для України це осяжна перспектива у найближчих п'ять, максимум десять років", - сказав Омелян.

У червні цього року Міністерство підписало меморандум із компанією Hyperloop Transportation Technologies. Згідно із ним,  сторони зобов'язуються разом розробляти технології та шукати інвесторів для втілення цього проекту.

Нyperloop (з англійської “гіперпетля”) - це нова система супершвидкісного транспорту, яка має бути швидша та безпечніша за всі наявні на даний момент. За основу винахідник Ілон Маск взяв ідею поїзда у вакуумній трубі, який пересуватиметься по надземному трубопроводу. За рахунок того, що у трубі не буде повітря і зчеплення з поверхнею, потяг зможе розганятися швидше.

У трубі використовуватимуть два види капсул - пасажирські та вантажні. Вони рухатимуться зі швидкістю від 480 до 1220 км/год. залежно від особливостей маршруту. Наприклад, доїхати з Києва до Львова транспортною системою Hyperloop можна було б за півгодини.