Нідерланди з'єднають чотири міста квантовим інтернетом

Науковці з інституту QuTech в Нідерландах прцюють над технологією передачі трафіку із застосуванням принципів квантової механіки: вона потрібна для більш надійної передачі даних та захисту від хакерів

Про це пише MIT Technology Review.

Подібна система вже існує у Китаї: мережа квантового зв'язку з'єднує Пекін та Шанхай, а користувачі мережі - банки, які передають по ній конфіденційну інформацію.

У Нідерландах мережею будуть з'єднані Делфт з Амстердамом, Гаагою і Лейденом до 2020 року. Інші подробиці проекту, в тому числі його бюджет, поки не розкриваються.

Довідка:

Квантова мережа - комунікаційна мережа, що захищає дані, що передаються з використанням фундаментальних законів квантової механіки. У квантових мережах використовують в якості середовища передачі оптоволокно або вільний простір,і  важливу роль відіграє передача чистих квантових станів у вигляді фотонів на великі відстані.

Додаток для медитації і застосунок, який допомагає незрячим: компанія Google обрала дев'ять додатків, які стали переможцями щорічної премії Google play Awards.

Корпорація Alphabet, в яку входить компанія Google, розкрила середній рівень зарплат своїх працівників - це 197 тисяч доларів на рік.

Google вперше зробила Doodle для віртуальної реальності.