Після урагану острів на Гаваях зник під водою

Дослідники зі служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США виявили, що один з островів гавайського архіпелагу, Східний, повністю зник під водою після урагану "Валака"

Про це пише ScienceAlert.

Видання зазначає, що через зміни клімату такі інциденти будуть відбуватися все частіше. Фотографії "до і після", наданіFWS показують, яке майбутнє може чекати на такі острівці перед обличчям зміни клімату - зі зростаючими морями і все більш спекотною погодою.

Східний, незважаючи на свої невеликі розміри, входив в число найбільш великих островів Північно-Західної частини Гавайського архіпелагу. Довжина острова становила 1 км, ширина - 120 метрів. Його використовували для виведення потомства тюленів-монахів, які знаходяться на межі вимирання та рідкісних видів  вид зелених черепах.

Вчені виявили зникнення острова, проаналізувавши супутникові знімки архіпелагу до і після урагану. Зараз вони оцінюють можливий збиток від затоплення острова для місцевої фауни. Згідно з прогнозами, в майбутньому число таких випадків збільшиться - виною всьому стане глобальна зміна клімату.