Розкрадання в "Ощадбанку": САП затримала сина нардепа

Правоохоронці затримали 10 осіб за підозрою у розкраданні $20 млн з державного "Ощадбанку", серед затриманих син народного депутата

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"Затримано та повідомлено про підозру і сина чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи "Креатив" (на той час) набув корпоративні права ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон", придбані за рахунок коштів банку", – йдеться у повідомленні.

За даними видання "Українська правда", йдеться про сина нардепа від групи "Воля народу" Станіслава Березкіна Максима.

Загалом затримали та повідомили про підозру 10 осіб. Серед них дві чинних і один колишній працівник банку, які приховували порушення щодо видачі кредиту.

Про підозру повідомили головного бухгалтера і 5 працівників підприємства групи "Креатив". Згідно з інформацією, вони підробили низку документів, договорів та заволоділи грошима банку, перерахувавши їх у безготівкову форму.

Підозрюваним інкриміновано дії, передбачені ч.5 ст.191 (окремим як пособництво у вчиненні вказаного злочину), ч.3 ст.209 (відмивання коштів злочинним шляхом), ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

"Прокурорами САП внесено до суду відповідні клопотання щодо усіх підозрюваних про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн. грн. залежно від ролі кожного з учасників", - зазначили у прокуратурі.