Англійський стадіон назвуть на честь загиблого мільярдера

Англійський футбольний клуб "Лестер" хоче перейменувати стадіон на честь загиблого власника клубу Вічая Шрівадханапрабхи

Про це повідомляє ESPN.

Син таїландського мільярдер Айяватт, який є віце-президентом "Лестера", найближчим часом має намір обговорити можливість перейменування арени, щоб увічнити пам'ять свого батька. Крім цього, вболівальники "Лестера" виступили за те, щоб встановити біля стадіону пам’ятник Вічаю Шрівадханапрабсі.

Власник футбольного клубу загинув 27 жовтня біля стадіону "Кінг Павер" після матчу чемпіонату Англії між "Лестером" та "Вест Гемом". Гвинтокрил із 60-річним таїландським мільярдером розбився поблизу арени. На борту, окрім самого Шрівадханапрабхи, перебувала його донька, два його помічника та пілот.

Шрівадханапрабха, що входить в десятку найбагатших громадян Таїланду, придбав "Лестер" в 2010 році за $50,5 млн, а в 2011 році очолив правління клубу. З тих пір вартість клубу, за оцінками експертів, зросла вдесятеро.

Статки бізнесмена складали близько $5 млрд. Значну його частину він заробив завдяки своїй мережі магазинів безмитної торгівлі King Power.